fbpx

Magamról

Mayer Ági vagyok, lelkes jóga gyakorló, oktató, örök tanuló, nyughatatlan és kíváncsi természettel. Ez a kíváncsiság vitt el az első hatha jóga órámra is cirka tizennégy évvel ezelőtt. A nagyon szimpatikus oktató hölgy annyi instrukciót adott, hogy úgy éreztem: a jóga valami hihetetlenül lenyűgöző dolog, olyan elképesztő figyelmet és testtudatot igényel, ami határos a lehetetlennel. Legalábbis számomra akkor annak tűnt és néha még most is.

Aztán újra és újra nekifutottam a lehetetlennek, pontosabban visszaálltam a matracra. Kíváncsiságom idővel más óratípus felé is elvezetett.
Az astangában a korábbi művészi tornás és modern jazz táncos hajlékonyságomat fejleszthetem tovább, amihez az erőt is megkapom a vinyászáktól (légzéssel összekötött mozdulatsoroktól).

Ugyanakkor az első években még nem gyakoroltam folyamatosan és kíváncsiságom más mozgásformák felé is elvitt. De a jóga megmaradt alapnak.
Majd egy hat évvel ezelőtti, meglehetősen rosszul sikerült sport balesetnek (szilánkos felkartörés), illetve az azt követő fél éves rehabilitációnak köszönhetően évekig felhagytam minden más, sport jellegű mozgással. Csak a jóga és a gyógytorna maradt. Ezáltal elég időm jutott a befelé figyelésre, ami meghozta a jógában való elmélyülés igényét.
Elvégeztem a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga képzését, majd meg is talált az első jógaterem, ahova felkértek tanítani. Azóta tartok órákat, amelyek „kínálata” időközben astangával és office jógával bővült.

A Fasciális jógaterápia képzésnek köszönhetően pedig egy más nézőpontból is figyelemmel kísérhetem mind a saját, mind a nálam gyakorlók fejlődését. Így lett a mindennapjaim szerves része a jóga, ami kiegyensúlyozza a más szempontokból – részben nyughatatlanságomból – adódóan némileg változékony hétköznapjaimat. Miközben, ez is a jóga sajátossága, újabb és újabb területekre irányítja a fókuszomat: mind a matracon, mind az élet egyéb területein.

Tanulmányaim:

2018 Fasciális jógaterápia – Mandala Jógastúdiók

2017 Astanga jóga – Nancy Gilgoff

2015 Astanga jóga – Manju Jois, Mandala Jógastúdiók

2014 Gerincjóga – Mandala Jógastúdiók

2014 Jóga anatómia – Major Ági, Atma Center