fbpx

Bemutatkozó

Hétévesen kezdtem el táncolni a győri balettiskolában. Tizenhárom éves voltam, amikor felköltöztem Budapestre. A Balettintézetben folytattam a tanulmányaimat. A Táncművészeti Főiskola befejezése után leszerződtem egy évadra a Kecskeméti Katona József Színházba. Ezt követően Budapesten szabadúszó táncművészként dolgoztam. Abban az időszakban csak kerestem, de nem találtam a helyemet a világban. Még a Színművészeti Főiskola második fordulóján is jártam… Éreztem, hogy valami hiányzik. A stabilitás, a biztonság érzése, a lehetőség a szakmai kiteljesedésre. Néhány évvel ezelőtt felkértek egy független táncszínházi társulatnál készülő produkció egyik szerepére. Spala Korinna, vagyis Kori – akivel a táncművészetiről már ismertük egymást – ugyancsak táncolt a produkcióban. Kori az egyik próbát követően megkérdezte, nincs-e kedvem elvégezni egy jógaoktató képzést, ami a tánc mellett neki nagyon bejött. Alighanem ez volt az a pillanat, ami elindított az új utamon.

Elmentem életem első jógaórájára, és biztos, ami biztos, már óra előtt jelentkeztem az oktatóképzésre is. Ám amikor a kurzus felénél jártunk, még egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy új hivatásra is találhatok a jógában. Láttam, milyen sokan indulnak el ezen az úton. Miért pont én érnék célba? Ugyanakkor éreztem, hogy a jóga mindeközben nagyon jót tesz a lelkemnek, szép lassan a kétségek is elcsitultak bennem. Azon kaptam magam, hogy mindennap a jógastúdióban vagyok, olykor naponta kétszer is. Majd egy szép napon megkértek: tartsak helyettesítő órát a Mandala Jógastúdióban. Az óra után megtudtam: nem csak helyettesítőként gondolkodnak bennem. Nagy inspiráció, ha az ember egyszer csak azt érzi: számítanak rá abban, amit egyébként is kedvvel tesz.

Szerencsés vagyok, hiszen rendkívül rövid idő alatt találtam rá egy olyan hivatásra, amely visszaadta az önbizalmamat és a hitemet abban, hogy nem csupán a táncon keresztül tudok értéket teremteni. Éreztem, hogy fontos vagyok, s ezért igyekeztem mindent megtenni, hogy az is maradjak. Fontosnak lenni: megtisztelő pozíció. Számtalan visszajelzést kaptam a gyakorlóktól, amelyben tudatták: nemcsak a gyakorlatsoroktól érzik magukat jobban az óráimon, hanem attól a plusztól is, amit a személyiségemben felfedezni vélnek.

Számomra ugyanakkor a felkészültség, a hiteleség, az odaadás nem plusz, hanem a szakmai minimum egy jógaoktató részérő, illetve bármely más hivatás művelőjétől, aki komolyan veszi önmagát, s azokat, akikért dolgozik. Nem szégyellem mindezt kimondani, hiszen a jóga visszaadta az önbizalmamat.

Szeretném, ha a tanítványaim azt kapnák, amit én kaptam a jógától, amikor még csak gyakorolni jártam. Szeretném, ha ők is átélnék, hogy milyen jólesik egy hosszú nap után együtt lélegezni, befelé figyelni, lecsendesedni.

Rövid szakmai önéletrajz:

2000-2006 Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola

2006-2013 Magyar Táncművészeti Főiskola

2013-2014 Kecskeméti Katona József Színház

2014- szabadúszó táncművész (Góbi Rita Társulat, PR Evolution Dance Company, Pinceszínház)

 

2016- gerincjóga oktató képzés – Mandala Jógastúdiók

2017- hatha jóga oktató képzés – Mandala Jógastúdiók

2017- flow jóga oktató képzés – Mandala Jógastúdiók

2019- mobility továbbképzés – Mandala Jógastúdiók