fbpx

Jakab Zsani vagyok.
Gyerekkorom óta része az életemnek a sport, a mozgás, a fejlődni akarás. Kipróbáltam többek között a kézilabdát, a művészi tornát, majd 2000-ben vettem részt az első táncórámon Szent-Ivány Kinga tanítványaként. A mozgás öröme, a folyamatos gyakorlás, és a versenyeken elért sikerek hatására – nem volt kérdés -, 2006-ban felvételiztem a Magyar Táncművészeti Főiskolára. Sikeres felvételt követően tanulmányaim során, lehetőséget kaptam, hogy házi és nemzetközi versenyeken is megmérettesem magam, csoportosan és egyénileg is. Itthoni versenyeken leginkább csoportosan értünk el sikereket, míg szólóban a 2011-es Bytom-i koreográfus versenyen 3.helyezést vehettem át .
2013-ban modern tánc szakirányon friss diplomásként léptem ki a nagyvilágba. Elsőként a Közép- Európa Táncszínházhoz szerződtem, ahol szakmai pályafutásom kezdetét vehette.

A társulati munka mellett 2016-ban vettem részt először Kori jóga óráján, ami számomra meghatározó élmény volt és azóta is amikor csak tehetem, eljárok az óráira.
Kezdetben azért fogott meg a jóga (ászanák gyakorlása), hogy hajlékonyabb és erősebb legyek, ami által a színpadon esztétikusabb látványt nyújtsak, valamint hajtott a versenyszellem.
Majd a rendszeressé váló gyakorlások hatására átformálódott az életem, így kintről, a belső folyamatok megfigyelése felé irányult a fókuszom.
Hosszú még az út, de a változások elfogadása, elengedése és a légzésem megfigyelése által a jelenbe érkezés, sokkal könnyebben létre tud jönni. Olyannyira, hogy nem csak kiragad a mindennapi teendők mókuskerekéből, hanem fel is tölt.

Fontosnak tartom, hogy kapcsolódjunk a testünkkel, a tudatos mozgás és légzés figyelése által, ami segítheti a mélyebb folyamatok megértését. Éppen ezért, kezdő órákon igyekszem részletesebb információkat adni az ászanák kivitelezéséhez, hogy elkerüljük a sérülésveszélyt és megtanulj hallgatni a saját belső megengedőbb hangodra.

Szeretnék olyan eszközöket átadni az óráimon a hozzám érkezőknek, hogy ők is megtapasztalják a felszabadultabb, örömtelibb életet a mindennapokban.

2019. Gerincjóga oktatói képesítés megszerzése (Mandala Jógastúdiók)
2020. Yin jóga oktatóképzés elvégzése (Samadhi Jógastúdió)
2021. Astánga-jóga Oktatóképzés (Spala Kori és Malik Tóth István vezetésével)
2022. Mobility oktatói továbbképzés (Spala Kori)
2024. Meditáció és relaxáció Oktatóképzés (Malik Tóth István és Márk Tamás vezetésével)