fbpx

Jakab Zsani vagyok.

Gyerekkorom óta része az életemnek a sport, a mozgás, a fejlődni akarás. Kipróbáltam többek között a kézilabdát, a művészi tornát, majd 2000-ben vettem részt az első táncórámon Szent-Ivány Kinga tanítványaként. A folyamatos gyakorlás és versenyeken elért sikerek hatására, 2006-ban felvételiztem a Magyar Táncművészeti Főiskolára, az akkor indult Néptánc szakirányra. Megszerettem a néptáncot is, de éreztem, hogy inkább a modern-, kortárs táncban tudom magam jobban kifejezni. Így 2 évvel később átjelentkeztem a modern tánc szakirányra, ahol többek között házi és nemzetközi versenyeken vettem részt. 2013-ban diplomáztam.

Tanulmányaim után a Közép- Európa Táncszínházhoz szerződtem, ahol elkezdhettem szakmai pályafutásom. A társulati munka mellett 2016-ban vettem részt először Spala Kori jóga óráján, ami számomra meghatározó élmény volt és azóta is amikor csak tehetem eljárok az óráira.
Kezdetben azért jártam az órákra, hogy hajlékonyabb és erősebb legyek, hogy a színpadon esztétikusabb látványt nyújtsak a közönség számára és hogy jobb legyek, mint a mellettem lévő a szőnyegen. Majd észrevétlenül elkezdett átformálni a jóga és a tudatosság elkezdett engem szolgálni. A fókusszal, légzéssel másképp kezdtem el dolgozni és nem csak az órán, hanem a privát életemben is. Kintről, a kinti világról elkezdtem befelé, az önvalóm felé vinni a figyelmet. Hosszú még az út, de a változások megfigyelése, elfogadása, elengedése és ez által a jelenbe érkezés, sokkal jobban felerősíti bennem a jelen pillanat megélését és kiragad a mindennapi teendők mókuskerekéből. A belső figyelem ellazít, visszatölt.
Tanítványaimmal szeretném megosztani annak a lehetőségét, hogy ők is egyre többször találkozzanak ilyen pillanatokkal.

2013-ban Magyar Táncművészeti Főiskolán Modern tánc szakirányon szereztem diplomát
2013 – 2018. Közép-Európa Táncszínház tagja
2018. Elnyertem a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjat
2018. Lábán Rudolf- díj jelölés, Molnár Csaba szóló alkotásával
2019. József Attila Színház tánckari tag
2019. Gerincjóga oktató képesítés megszerzése (Mandala Jógastúdiók)
2019-2020. Együtt dolgozhattam az Attraction Látványszínházzal, akikkel többek között 2 hónapot turnézhattam Kínában
2020. Yin jóga oktatóképzés elvégzése (Samadhi Jógastúdió)
2020 – Jógaoktató, szabadúszó táncművész