fbpx

A női jóga – mint alkalmazott jóga – a hatha jóga több ezer éves hagyományára épít. Középpontjában a ciklushoz igazodó gyakorlás áll. Szemléletmódjának alapja az elfogadás, a megengedés és a támogatás.

Ezeken az órákon nem a teljesítmény, a szép kivitelezés vagy a másokkal való verseny számít. A jóga nem erről szól. Épp ellenkezőleg.
Arra irányítja a figyelmet, hogy merj önmagad lenni, hogy fogadd el és szeresd magad, hogy szeretettel és elfogadással engedd bele magad belső folyamataidba.

A hatha-jóga eszköztárából kiindulva használja a női egészség megőrzése szempontjából hatékony ászanákat (testhelyzeteket), melyek segítségével megerősítheted a medence, a csípő és az alhas izmait. Ezáltal sok izomgyengeséggel járó probléma elkerülhető. (pl.: gyenge gátizomzat – inkontinencia, aranyér)
Az ászanák segíthetnek – a sok nőt érintő – menstruációs görcsök enyhítésében, a meddőségben, a rendszertelen ciklus helyreállításában, a változó kor tüneteinek enyhítésében és a várandósság előtti időszakban.

Az órákon megtanulhatod a helyes légzést és azok számos variációját, hogy saját gyakorlásodban is magabiztosan tudd használni.
Segítünk megérezni a légzés és a mozgás harmonikus összhangját.
Továbbá felkészítünk az ellazító és feltöltő hatású relaxációra. Biztonságosan vezetünk a koncentrációs gyakorlatokban és a meditációban is.

A gyakorlások alkalmával megtapasztalhatod, hogy nemcsak fizikai szinten fejtik ki jótékony hatásukat, hanem lelki síkon is. Régóta hordozott blokkok oldódhatnak fel.

Gyakran alakulnak ki az óra végén őszinte, nyílt beszélgetések, ahol tabuk nélkül oszthatjátok meg egymással tapasztalatainkat, ezzel támogatva egymást a változás útján.

Egy női jógaóra számos téma köré épülhet: felmerülhet a női szervek egészsége, a termékenységgel kapcsolatos kérdések, a ciklushoz, a holdfázisokhoz vagy a testtípushoz igazított gyakorlás, az egyes női betegségek és azok lelki háttere, vagy a nőiség szeretetteljes megélése.

Manapság életünk minden területén fontos a tudatosság, így a saját nőiségünkhöz való tudatos kapcsolódás is elengedhetetlen, mert segít az egyensúly megtalálásában és megtartásában.

Ha hív téged a női jóga, akkor szeptemberben induló négy alkalmas tematikus óráinkon lehetőséged lesz az elmélyülésre.

Ha – kevesebb női fókusszal – szívesebben mélyülnél el a tradicionális hatha jógában, szeretnéd elméleti és gyakorlati tudásodat rendszerbe foglalni, valamint biztos tudásra szert tenni az oktatás területén, akkor szeretettel ajánljuk figyelmedbe októberben induló hatha jóga oktatóképzésünket, ahol tapasztalt oktatók vezetnek  az úton.